7.10.13

No hi ha manera. Volia començar amb quelcom senzill, desprovist de cinisme i bonic. Tot ja és prou difícil i acostuma a tornar-se enrevessat i lleig per simple inèrcia. Però no pot ser. Why Are You So Helpless?, la cançó que avui em rondava pel cap i semblava una miniatura plàcida, balsàmica, resulta que no ho és tant. Un cop et fixes en la lletra és evident que és un lament adreçat a algú en dificultats. 
En fi. Tant se val. Deixem de banda la lletra i quedem-nos amb la cançó. Forma part de Colours, el darrer disc d'Ashley Eriksson, un dels llançaments d'enguany de K Records, el segell que va muntar Calvin Johnson de Beat Happening ja fa un grapat d'anys. Com la gran majoria de material de la disquera d'Olympia, transpira aquest to sonor i mental tant propi de l'escena underground del Pacific Northwest i en el que noms com Karl Blau, Little Wings o Mount Eerie poden ajudar a enquadrar l'assumpte. De fet, ara que surt Mount Eerie, Eriksson forma part ocasionalment de la formació: la gira europea de 2013 que va passar pel Primavera Sound comptava amb ella entre el trio de noies que acompanyava a Elverum (és la segona per l'esquerra). 
Bé, el que deia. Ashley Eriksson ha tret un disc 100% K Records, almenys dels que defineixen el segell en els darrers anys, una mica lluny ja de l'efervescència dels noranta però amb amplitud de mires, capaç d'aixoplugar també personatges com Arrington de Dionyso -mereix una entrada per si sol. Però ull, no exageraré: Colours és un bon disc, però tampoc cap meravella que empenyi a l'ús d'adjectius maximalistes. Tanmateix, he cregut necessari reivindicar-lo, si se'n pot dir així d'això, perquè està passant ultrainadvertit i cançons com l'esmentada mereixen deixar empremta.
Una curiositat extra, i una prova més de com n'és de capritxós aquest món: Eriksson és l'autora de la cançó dels credits finals d'Adventure Time, encantadora sèrie infantil que emet Boing a Espanya com Hora de Aventuras. Una tonada que cantussegen milers i milers de nens i nenes arreu del món sense tenir ni la més remota idea de qui és Ashley Eriksson, ni molt menys K Records. I ni falta que fa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada